Investice do zdravé kuchyně se vyplatí

Odpadní voda, kterou produkují komerční kuchyně, obsahuje tuky, oleje a mastnotu (TOM) a pokud se vypouští do kanalizace, hrozí jejich ztuhnutí a následné ucpání celé kanalizace. To dále vytváří nežádoucí pachy a může také ohrozit čistotu a hygienu vaší kuchyně. Vzniká tak nepříjemné pracovní prostředí, které může následně vést až k vysoké fluktuaci zaměstnanců a zklamaným zákazníkům.

Jako odpovědný majitel, šéfkuchař nebo manažer, který pracuje s potravinami, byste měli pochopit dopad, který může mít nekvalitní odvodnění na zdravou kuchyni.

Současné trendy potvrzují, že roste poptávka po čerstvých a zdravých potravinách a odpovídajících koncepcích stravování. Potraviny musí být připraveny efektivně a bezpečně, ve zdravých kuchyních. Snadná udržba a čištění, stejně tak jako bezpečnost zaměstnanců také významně přispívají k vytvoření zdravého kuchyňského prostředí.


Dvoufázové odlučování

V restauracích je nejlepší instalovat odlučovače tuků přímo u zdroje znečištění TOM. Toto řešení pak totiž umožňuje pracovníkům kuchyně zaměřit se především na vaření a přípravu jídla. ACO poskytuje kompletní řešení pro správu tuků od dřezu po kanalizaci. Běžným standardem je ochrana kanalizační sítě, ale ACO jde ještě dále a chrání také samotnou budovu, pomocí dvoufázové likvidace tuků.

Více o dvoufázovém odlučování

Snadno čistitelný odvodňovací systém

Jakýkoli odvodňovací systém instalovaný v komerční kuchyni by neměl ohrozit jeho čistitelnost, průtok a životnost. Ve skutečnosti by měl naopak minimalizovat provozní náklady, zlepšovat zdraví a bezpečnost a optimalizovat hygienu.

ACO poskytuje optimalizovaná řešení, která splňují specifikované požadavky, aniž by byla ohrožena funkce odvodnění.

Nabízíme širokou škálu řešení, která vyhovují jak typu a složení použité podlahy, tak i požadavkům na údržbu a rozpočet.

Více o ACO odvodnění

Nezávazná konzultace zdarma pro vás

Chcete aby se i vaše kuchyně stala příjemným prostředím, kde se připravují ty nejlepší lahůdky, hosté se sem rádi vrací a kuchařům se zde dobře vaří? Pokud si nejste jistí kde a jak začít, neváhejte nás kontaktovat. Náš technik nebo obchodní zástupce vás rád navštíví, projde s vámi váš provoz a pomůže najít nejvhodnější řešení.

TOP