Prohlížeč není podporován

Používáte starý prohlížeč, který více nepodporujeme. Zvažte prosím použití modernějšího webového prohlížeče jako je Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox, abyste dosáhli co nejlepší uživatelské zkušenosti při používání webových stránek.

Hygienické odvodnění pro pivovary

Proces výroby piva a nealkoholických nápojů využívají velké množství vody. Každý litr vyrobeného nápoje vyprodukuje v průměru až šest litrů samotné odpadní vody. Výsledkem je, že společnost ACO vyvinula komplexní řadu odvodňovacích řešení, která jsou speciálně navržena tak, aby vyhovovala potřebám průmyslové výroby nápojů.

Aby bylo zajištěno, že odvodňovací systémy fungují efektivně, je nezbytné, aby zadavatelé při plánování odvodňovacího systému považovali odvodnění za nedílnou součást výrobního procesu. Uspořádání továrny a odvodňovací systém by měly být naplánovány společně a odvodnění by mělo být připraveno na budoucnost, aby bylo zajištěno, že se dokáže vyrovnat s jakýmikoli změnami ve výrobní kapacitě.

Chcete-li získat jednoduchý návod, jak efektivně integrovat odvodnění do výrobního prostředí, podívejte se na 3 předpoklady odvodnění.

Pokud si přejete získat konkrétní projektové poradenství pro vaše zařízení, kontaktujte nás a my vám rádi pomůžeme. Nabízíme řadu služeb, tak abychom zajistili dosažení vynikajícího a spolehlivého výkonu odvodnění.


Jaká kapacita odvodnění je vhodná pro daný výrobní provoz?

Obecně není věnována dostatečná pozornost požadované kapacitě a průtoku, které musí odvodnění zvládat nyní a které může případně potřebovat zvládnout v budoucnu. Nedostatečná kapacita odvodnění vede pak k záplavám, které ohrožují zdraví a bezpečnost na pracovišti a zvyšují riziko křížové kontaminace. Je tedy důležité zajistit, aby navržené odvodnění odpovídalo i uspořádání výroby.

Průtok je množství kapaliny, které projde odvodněním za daný čas. Výchozí metoda měření průtoků splňuje normy EN.

Pro specifické potřeby potravinářského a nápojového průmyslu ale není tato metoda příliš optimální. Odtoky z výrobních technologií jsou totiž často umístěny přímo nad žlaby nebo vpustmi, tak aby voda odtékala přímo do vpusti. Odvodnění zde není tedy navrženo tak, aby voda tekla na podlahu a odtékala dále do odvodnění, ale funguje spíše jako prodloužení odtoku odpadní vody, která je vypouštěna přímo ze strojního zařízení.

Společnost ACO vyvinula metodiku pro měření průtoku vpustí ACO. Je zásadní pro určení správného produktového řešení ve výrobě nápojů, ale i v dalších potravinářských provozovnách. Výběr správného produktu podle jeho průtoku lze nyní provést přesněji, zvláště když se odvodnění používá k odvedení velkého množství vody najednou.

Video Primy Prutok


Nezávazná konzultace zdarma pro vás

Řešíte odvodnění vašeho provozu nebo zpracováváte právě projekt odvodnění? Pokud si nejste jistí správným výběrem a návrhem layoutu odvodnění, neváhejte nás kontaktovat. Náš technik nebo obchodní zástupce vás rád navštíví, vše s vámi projde a pomůže najít nejvhodnější řešení.