Lahvování vína
Jak se vyhnout ucpání odvodňovacího systému a následným záplavám?
Během lahvování se může stát, že dojde k rozbití lahví a na zem se tak dostane velké množství střepů a skla. Vzhledem k bezpečnosti by mělo být možné je co nejrychleji a nejbezpečněji uklidit. Nejrychlejší způsob, jak to udělat, je zamést je a podlahu umýt. Během toho však kusy skla končí také v odvodňovacím systému, potrubí a kanalizaci, což riskuje ucpání odtoků a následné záplavy.
Podobný problém také způsobuje ucpání systému zbytky etiket a vinět.
V těchto oblastech se také často pohybují paletové nebo vysokozdvižné vozíky, které vytvářejí rizikové dynamické zatížení, hlavně na krycích roštech nebo spojích mezi podlahou a žlaby.
Další rizikové faktory
- Střepy z rozbitého skla
- Kluzké podlahy
- Dynamické zatížení roštů