Prohlížeč není podporován

Používáte starý prohlížeč, který více nepodporujeme. Zvažte prosím použití modernějšího webového prohlížeče jako je Microsoft Edge, Google Chrome nebo Firefox, abyste dosáhli co nejlepší uživatelské zkušenosti při používání webových stránek.

Oblast kvašení (fermentace)

Jak udržet prostředí suché a bezpečné?

V těchto prostorech víno kvasí a připravuje se na následné procesy. Povrch podlahy by měl být udržován suchý a čistý, bez zbytků rmutu nebo chemikálií používaných k sanitaci tanků. Pouze tímto způsobem je možné zabránit náhodnému uklouznutí a pádu a zajistit, aby se vinaři mohli v této oblasti pohybovat rychle a zcela bezpečně.

Je také důležité, aby byl ozajištěno perfektní napojení mezi podlahou a odvodňovacím systémem, tak aby se zabránilo vzniku škodlivých bakterií v prasklinkách podlahy a riziku křížové kontaminace.

Další rizikové faktory
  • Kluzké podlahy
  • Rizika prasklin v podlaze
  • Netěsnící spoje odvodňovacího systému